enrera       actualitzacions, ressenyes i coses afegides darrerament
la poma

2016

• Ampliació anterior: Mohawk informa del reequipamiento y estado de esas vías situadas en el camping de Montserrat. El Risco es un sector muy poco popular, sobre todo, debido a su peculiar sistema de acceso en rápel, al más puro estilo Verdón, con todo lo que ello implica de original y complejo. Se reequipan Super Josep y Radiografía con paraboltsinox de 10 mm. La Espartaco tiene los spits aún en buen estado. El descenso se realiza por el lado izquierdo (mirando al monasterio) del Tocho Mocho y después por un pequeño sendero. Decir también que en la página 83/84 de la guía Montserat-vertiente norte estos itinerarios aparecen, erróneamente, marcados en un espolón situado un poco más a la izquierda.

reseña correcta de la vía Cerdà-lluis, gracias a Jordi Ceballos

Tardor 2015

• Un donatiu de Mr Mohawk que no és una banalitat venal: El Risco, creu de Sant Miquel tres vies: Super Josep existe, Radiografía i Espartaco (Magdalenes/Tebes/Santa Cova)

ESTIU 2015

• Sembla ser que s'han desequipat diverses vies que havien estat obertes sense permís o infringint la normativa, sembla, es comenta, el Patronat no ha dit res oficialment, però l'aufrany o un altres dels ocellets ho ha comentat a la nostra redacció. El mal siempre paga, que deia en Marlowe (mentida podrida). La Pink Floyd del Montgros i la Chop Suei del mateix lloc, la Trencacalces de la Palleta, el nou intent dels centenaris del SAME al cantó de la Insurreccio (al cantó de la Kontiki), la Jordi Ferret al Gorro Frigi i alguna altra.

No seria mala idea que hi hagués informació oficial d'aquest i altres temes que afecten al personal escalatori.

Ecos/Montgròs la Salamandra, via Integral Bacarrá, via esportiva amb molt bona roca !

ABRIL 2015

Projecte ROBIN HOOD, via inacabada a la placa Stargate (serrat de la Pastereta: Magdalenes-Sant Pere-Pastera's), segons ascensió 6 Abril per pBooks i TA

AGOST 2014

KONTIKI a la Palleta W (Trió del Mig)

JUNY 2014

Pink Floyd al Montgròs (ascensió 1 Juny 2014)

MAIG 2014 (missatge rebut de DEEP)

EN DEFENSA DE TOTS ELS ESCALADORS !!!

Fa uns anys cap escalador, ningú de nosaltres, i som milers, ens haguéssim cregut mai que fos necessari defensar i protegir la nostra activitat. La nostra activitat nascuda des de la llibertat i fonamentada en l'estima i el respecte al medi ambient.

Malauradament aquest moment ja ha arribat i ha arribat de forma imperativa. Cada vegada hi ha més prohibicions i dificultats per escalar. Àmplies zones totalment prohibides per a l'escalada i en moltíssims casos sense cap criteri ni suport científic. Els escaladors som un immens col•lectiu, format per tots els àmbits professionals, també científics i tècnics i som uns dels màxims defensors dels espais naturals , els quals coneixem a la perfecció, atès que són els espais on desenvolupem la nostra activitat.

Estem davant de la major agressió mai rebuda contra l'escalada i els escaladors a Catalunya, per part d'unes administracions, organismes i entitats que haurien de vetllar per un patrimoni històric, esportiu icultural, com és l'escaladaal nostre país, i en conseqüència, defensar els nostres drets com a ciutadans i escaladors. Som un col·lectiu on hi ha especialistes de tota mena. La nostra activitat i el nostre patrimoni són valorats arreu del mon, i això és un motiu d'orgull i hauria de ser un motiu de reconeixement per part de les nostres institucions.

Ha nascut DEEP Catalunya, associació per a la Defensa de l'Escalada i del seu Patrimoni Amb les finalitats següents:

- La defensa i la protecció integral de l'activitat de l'escalada en totes les seves modalitats com a manifestació social, cultural, esportiva i històrica present i arrelada a Catalunya.

- La defensa del patrimoni de l'escalada i dels escaladors, a través de la conservació, el manteniment i la promoció de les vies d'escalada existents arreu de tot el territori català en els àmbits naturals on es desenvolupa aquesta activitat.

- Així mateix, es constitueix com a finalitat la preservació del dret dels escaladors a obrir noves rutes d'ascens com a llegat per a la comunitat d'escaladors i del seu dret a poder gaudir-ne en escalar-les.

MARÇ 2014 (ja està ací, el país es recupera -he,he, però Montserrat desespera)

• Unes quantes ressenyes del Luichy de la zona del Monestir: Miranda de Sart Benet, via del Frank, Belego, GAM, Ariadna, el Gat, vies Una burbuja en tus venas, Dalmau Martin, Emil y George, Pinky, Elefantet, via Colorantes permitidos, Elefant, vies GEDE, Peque Mantecsa, Agáchate que te han visto, Cerdà Pokorsky, SAME, la Chica del culo gordo, The Wall, Harold Lloyd, Juliette, Hispano Suecia

GENER 2014 (ja està ací, el país es recupera -he,he, però Montserrat desespera)

• Arriben ressenyes de fa temps o d'altres acabades a correcuita dins la legalitat... Una questió és si per canviar un bolt que han esclafat els "justicieros" a una via esportiva cal demanar permís a la Moreneta...

• En Remi Brescó envia unes vies que va obrir fa un temps a les Lluernes i a les Barretines (veure Cavall Bernat), gràcies.

• El seu autor ens envia dues ressenyes de la Rampa de l'Esfinx (Ecos-Montgròs), vies Dora la exploradora i Peppa Pig, gràcies.

DESEMBRE 2013 bis

Ecos Nord, via Pasiempre ala punta Trini climb

Faraó de Baix, el Capritx, les vies (aprofitant un dia asoleiat d'hivern, fem les quatre vies d'aquest roc)

Faraó de dalt, ag dels Ous del Faraó, via Tealluna reequipada/restaurated pel seu autor

Garrigoses, via Sant Baró

Serrat dels Monjos, via Vintage (ABC)

• Vies de David Hita (gràcies) Ecos Nord via Esperó Jofre, Paret de Santa Cecília vies Vox Pòpuli, Jena Haze, Avantàsia, Bon cop de Falç, Far crack i Pina llumeta; Coll del llum, via Can Jubany

DESEMBRE 2013

NEWS: missatge del Patronat de la Muntanya de Montserrat:

MODIFICACIONS EN L'ACORD PER A LA REGULACIÓ DE L'ESCALADA, LES VIES FERRADES I LES CANALS EQUIPADES AL PARC NATURAL DE LA MUNTANYA DE MONTSERRAT


El Patronat de la Muntanya de Montserrat comunica els darrers acords presos per la Comissió tècnica per a la regulació de l'escalada, les vies ferrades i les canals equipades i ratificats per la Comissió executiva. Tots ells seran efectius a partir del dimecres 1 de gener de 2014.

1   S'estableix una moratòria de 2 anys (efectiva de 1 de gener de 2014 a 31 de desembre de 2015) en l’equipament de noves vies d'escalada, vies ferrades i canals equipades durant la qual no es podrà realitzar cap obertura.

2   Per a la restauració de les vies d'escalada caldrà l'autorització del Patronat de la Muntanya de Montserrat. La sol·licitud de l'autorització caldrà efectuar-la en el període comprès entre l'1 de gener i el 30 de juny. L'execució de la restauració caldrà efectuar-la en el període comprès entre l'1 de juliol i el 31 de desembre.
     Excepcionalment es podrà autoritzar i executar la restauració de les vies d'escalada fora de la temporalitat establerta quan així es requereixi per motius de seguretat.

3   S'elimina la zona C-8 Monestir de Sant Benet, que a partir de l'1 de gener de 2014 deixa de ser objecte de regulació temporal.

4   L'àrea de nidificació d'aus rapinyaires de la paret de l’Aeri, cara est del serrat del Moro i paret de Diables passa a ser objecte de regulació temporal. Aquesta zona estarà regulada com la resta de zones C, del 15 de febrer al 31 de maig. Un cop localitzat el niu s’acotarà únicament la zona afectada i la resta quedarà exempta de regulació.

5   No és permès que el material fix que es deixa instal·lat a les vies d'escalada, vies ferrades i canals equipades sigui de colors o pintat de color (exceptuant el color gris, considerat com a mimètic amb la roca).

6   No és permesa la utilització de pintura ni d'altres materials per a marcar la situació, el nom o la dificultat de les vies d'escalada o altres equipaments.

NOVEMBRE 2013

Balcó de la Lluna, via Brut Nature

Faraó, via Negra cornella

• Unes vies de l'Indi: Zulús i Bosquimans del Kalahari a l'ag Martinela, Peter Pan Club a la Pelada i Sus scrofa al Porró

• Una acolorida ressenya de la zona alta de Collbató-free, aprofitant els -sembla- darrers temps de llibertat aperturista (al primer pis, dreta)

OCTUBRE 2013

Tres vies factoria Masó, Terra de faraons als Ous del Faraó, Espadat d'Orient i Bastió Pioner al Faraó de baix, roca Banana fish

• A l'espera de les ressolucions definitives del Patronat sobre el tema de trepants, obertures, reequipaments, vigilàncies, desequipaments i altres falòrnies, una novetat:

"A la  Aresta del violí (Sant Benet) i s’han tret totes les expansions, menys la primera, ha quedat molt expo dons els primers metres son difícils de protegir, es pot posar un C1 una mica abans de una sabina jugant un bon pinyo,  la reunió cimera tampoc hi es. Buscant he trobat una mínima informació a la xarxa  http://www.caranorte.com/foros/read.php?39,16480,16480#msg-16480 " (proporcionat per A Aymamí), gràcies.

• Ens passen unes ressenyes del sector Hivern de montserrat. obertes per baix per Alberto, Andreu i Quim)
gràcies A Carreres (Magdalenes-Tebes / Garrigoses))

• ... per cert, han desequipat el PONT TIROLÈS de la Teresina, que havia estat muntat sense permís. No deixa de tenir mèrit desmuntar i endur-se'n aquella pila de ferralla !

• Fem L1 de la Sáhara i, d'acord amb Thaïs, Mohawk i Joan B la regraduem, sembla que és un 7a; repetim la Tropicana un cop més i la recomano fervorosament, sobretot L2: un V+/6a esplèndid per gent normal !

SETEMBRE 2013

Plec del Llibre inf (Ecos-Montgròs), via Antonio García Picazo, Rs amb bolts però la resta amb rovell, aproximació netejada)

Roc de Sant Cugat (Magdalenes-Plantació), via Vínculo infinito

AGOST 2013

• Els germans Masó ens salven aquest Agost erm de novetats montserratines (de novetats n'hi ha: es roben xapes, es posen xapes a llocs on no està permès, s'equipen noves zones etc però millor no divulgar-ho per evitar problemes) amb tres noves (velles) vies: Clivell enardit a la Proa E (Ecos-Roca Roja), Integral As a la màniga al Mirador de la Palla (Sant Jeroni - Coll de Muset) i una nova a la famosa zona de patinatge dominical de Collbató, via 70 revetlles a la roca del Sioux als Graus (Magdalenes/Tebes - Boirafua)

JULIOL 2013

• Els germans Masó ens envien aquest avís: El ràpel normal de l'Arbret (cara Est) està impracticable perquè un enorme bloc està desprès i penjant just al damunt de la instal·lació del ràpel. És molt perillós. Cal rapelar per l'aresta Brucs (2 ràpels de més de 30 mts cadascun).

Ecos-Roca Roja, via Tropicana ressenya actualitzada

la Proa, vies Titànic i Sàhara (Ecos-Roca Roja)

Serrat Muntaner: dues noves vies Germans Masó (MagdalenesTebes-Sant Pere)